Iniciativa tancada > Multirreferèndum 2014


PMC_iniciativa_multirreferendum

El Parlament Ciutadà dóna suport a la iniciativa Multireferèndum 2014, una convocatòria de referèndum múltiple per debatre i decidir sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques. Va nèixer a proposta de Som lo que Sembrem i la Plataforma Aturem el Fracking i en aquesta primera edició és promogut per les següents entitats: Som lo que Sembrem, Xarxa per la sobirania energètica, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Plataforma Aturem Barcelona World, Assemblea en Defensa dels Serveis públics de Lleida, Plataforma No a la Mat i Multireferèndum. Se celebrarà durant les setmanes prèvies a les eleccions europees de maig de 2014 i culminarà el 25 de maig amb la possibilitat de votar a diferents meses electorals. Amb ella, se cerquen pràctiques que ens portin cap a una democràcia creixent i directa.

La convocatòria consta de quatre preguntes d’àmbit general i una cinquena de caràcter local que només es votarà en determinats territoris. Totes són promogudes i avalades per col·lectius directament implicats en la problemàtica en qüestió. Queden excloses de la convocatòria aquelles temàtiques que contradiuen els principis de justícia social i ambiental.

LES PREGUNTES DEL REFERÈNDUM

Les preguntes d’aquesta primera convocatòria de referèndum múltiple són:

1. Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya? a) Amb transgènics b) Sense Transgènics (Pregunta promoguda per Som Lo Que Sembrem)

2. Voleu que el Govern de la Generalitat de Catalunya deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims? a) Sí b) No (Pregunta promoguda per CUP i Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute)

3. Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic? a) Sí b) No (Pregunta promoguda per Xarxa per la Sobirania Energètica)

4. Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislativa Popular pugui sotmetre la seva proposta a referèndum vinculant? a) Sí b) No (Pregunta promoguda per Comissions Promotores d’ILPs Rebutjades)

Preguntes locals
5.1. Voleu que el projecte BCN World es tiri endavant? (Es vota al Tarragonès, l’Alt Camp i el Baix Camp) a) Sí b) No (Pregunta promoguda per Plataforma Aturem BCN World)
5.2. Voleu que el servei d’abastament d’aigua de Lleida sigui gestionat directament per l’Ajuntament? (Es vota a la ciutat de Lleida) a) Sí b) No (Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida)
5.3. Voleu que es construeixi la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de 400 kV? (Es vota a la Selva, el Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà i el Baix Empordà). a) Sí b) No (Plataforma No a la MAT)

CRIDA DE VOLUNTARIS

L’organització de Multireferèndum 2014 cerca voluntaris per a:
– Muntar meses electorals per al 25 de maig
– Muntar meses electorals per al vot anticipat
– Altres tasques vinculades al referèndum

Podeu consultar tots els detalls de la crida i més informació sobre el Multireferèndum a: www.multireferendum.cat/participa

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *