Suport a la iniciativa ciutadana europea contra el TTIP i el CETA


Ja està en marxa la recollida de signatures pernoalttip_logo la inciativa ciutadana europea (ICE) auto-organitzada contra el TTIP i el CETA. Per signar online, fes clic aquí: http://stop-ttip.org/sign/

Arguments per signar la ICE difosos per la campanya NO al TTIP:

“La Unió Europea vol signar dos acords comercials de gran cabuda: un amb el Canadà (CETA) il’ altre amb els Estats Units (TTIP). El posicionament oficial és que aquests acords aconseguiran crear llocs de treball i estimularan el creixement econòmic, però els veritables beneficiaris dels acords seran les grans corporacions i no pas els ciutadans:

– Els procediments de demanda Inversors-Estats (ISDS): les empreses canadenques i americanes estaran capacitades per demandar judicialment als governs pels danys i les pèrdues econòmiques a conseqüència de les seves decisions (p.ex, una nova llei de protecció del mediambient o dels drets dels consumidors).

– Hi haurà molta dificultat per poder millorar o mantenir les normatives alimentàries, el dret del treball, la protecció mediambiental o els drets dels consumidors.

– La liberalització i les privatitzacions restaran irreversibles.

– La UE i els estats membres estaran sotmesos a grans pressions per permetre tecnologies perilloses com ara la fracturació hidràulica (fracking) o les modificacions genètiques.

El CETA i el TTIP augmentaran el poder de les multinacionals en contraposició de la democràcia i l’interès públic. Els ho permetrem? Confiem en vosaltres, signeu la iniciativa ciutadana europea!”

1 Comment

  1. Laura Suñé escrigué:

    Bona nit, he donat suport a aquersta iniciativa però en cap moment m’han demanat el NIF, per l qual cosa la recollida no tindrà validesa jurídica, em podeu aclarir com ho voleu fer? Merci!

Leave a Comment

 

— required *

— required *