Iniciativa en estudi > Programes de governament ciutadà. Propostes de la ciutadania a les formacions electorals


PMC_iniciativa_programes_2

L’experiència de les Segones Jornades del Parlament Ciutadà ha donat com a resultat una bona mostra de visions estratègiques i idearis sobre els que molts diferents col•lectius articulen les seves accions i propostes de transformació. Aquesta experiència convida a pensar que les propostes presentades poden ajudar a facilitar trobades sectorials que permetin identificar objectius comuns en cada àmbit organitzat, amb la finalitat de generar uns programes i polítiques de governament elaborats des de les organitzacions ciutadanes.
Aquestes trobades, es podrien entendre com a sessions amb unes finalitats de més abast polític:

  • La concreció de programes i polítiques, amb la publicació de mesures a curt i mitjà termini, ajudaria a desenvolupar accions coordinades i progressives.
  • Aquests programes i polítiques, en la mesura que representin la voluntat dels col•lectius que treballen a cada àmbit, constituiran en el seu conjunt un programa global de governament ciutadà.
  • El reconeixement i l’articulació que generarien les sessions, amb el resultat d’aquests programes de governament ciutadà, serien el substrat organitzatiu i conceptual que donaria peu a convocar una assemblea constitutiva del Parlament Ciutadà.
  • En un moment on està present la possibilitat de fer una consulta ciutadana sobre si Catalunya ha de ser un Estat independent, la metodologia que proposem introdueix en l’escena factors socials i econòmics qualitatius, una manera democràtica d’intervenir en la vida política i situa en el centre de l’escenari polític el pes de les decisions ciutadanes.
  • En la perspectiva de les properes eleccions municipals, els programes de governament ciutadà servirien per establir compromisos públics amb formacions electorals que vulguin defensar la voluntat de la ciutadania activa.

IMPULSOR
Aquesta iniciativa ha estat impulsada pel Grup Impulsor del Parlament Ciutadà. Encara no té una comissió constituïda per a dur-la a terme.

PARTICIPACIÓ
Atès que la iniciativa està en fase d’estudi, en aquests moments cerquem persones i col·lectius per a col·laborar. Si esteu interessats a participar podeu escriure’ns a parlamentciutada@gmail.com.

PLA DE TREBALL
Estiu 2014: convocatòria i creació de l’equip de treball que ha d’integrar la comissió. Esbós del pla de treball inicial.

No comments yet... Be the first to leave a reply!

Leave a Comment

 

— required *

— required *